Bir Bilene Sor

Çocuk

Çocuklarda kaç yaşından itibaren probiyotik kullanılabilir?

Probiyotikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, vücudun hastalıklara karşı direnç kazanması, alerjilerin azaltılması için gerektiği durumlarda hayatın her aşamasında kullanılabilir.

 

Özellikle sezaryen ile doğan ve anne sütü almayan bebekler probiyotiklerden yoksun kalırlar ve alerjik hastalıklara karşı savunmasız hale gelirler.

Buna ek olarak, çok fazla antibiyotik kullanımı, stres ve kötü beslenme de vücuttaki iyi bakterilerin yani probiyotiklerin azalmasına neden olmaktadır.

·         İnsan bağırsağında ortalama 1,5 kilo, 100 trilyonu aşkın mikroorganizma bulunur. Bağışıklık sistemimizin yüzde 70’i bağırsaklarımızda yer alır.

·         Probiyotikler K vitamini, B grubu vitaminleri ve kısa zincir yağ asitleri üretir. 

·         Probiyotik içeren besinler, kefir, yoğurt, peynir, tarhana, ev yapımı turşudur. 

·         Sağlıklı bir bağırsak florası ve sistemi için düzenli probiyotik kullanılması tavsiye edilir. 

·         Probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlenmesinde, hastalıkların önlenmesinde, enfeksiyon, besin zehirlenmesi veya antibiyotik kullanımı nedeniyle oluşan ishal tedavisinde, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde, iltihabi bağırsak hastalıklarında, egzamada,karaciğer hastalıklarında, mesane kanseri riskini azaltmada ve kolon kanserine karşı korunmada faydalıdır.

 

Çocuklarınızda probiyotik kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde vakit geçirmeden doktorunuza başvurunuz.